сух-четков-масаж

сух-четков-масажЗнаехте ли, че можете да имате естествен блестящ тен, да премахнете целулита и да придадете на кожата си здрав и стегнат вид много лесно – като се възползвате от техниката на масажиране на сухо с четка също наричана сух четков масаж?

 

Това е обтриване на кожата на цялото тяло с четка от естествен косъм по точно определена последователност. При невъзможност да го правите сами, заповядайте в Холистичен център „Божествена“ – Благоевград. Ще почувствате ползата дори да ни посещавате само два пъти седмично по половин час. Масажът е толкова щадящ, че може да се ползва при деца, при възрастни и болни хора, като силата на обтриването и продължителността са съобразени индивидуално. Но процедурата е много по-деликатна от други видове масаж и има  цялостен положителен ефект.

 

Ползата от терапия чрез сух четков масаж

 

  • Стимулиране на лимфната система. По-добрият лимфен поток в тялото означава повече и по-лесно изхвърляне на токсини, бактерии, вируси. Лимфата е пряко свързана с имунната система, а това означава силен имунитет.
  • Засилване на кръвообращението. Това означава по-добро снабдяване на клетките с кислород и хранителни вещества. Намалява се опасността от развитие на разширени вени.
  • Ексфолииране на кожата. Сухият четков масаж е идеално средство за отстраняване на мъртвите клетки на кожата, което в прави забележимо по-мека още след няколко процедури. Освен това, добре ексфолиираната кожа ни предпазва от така досадните, неестетични, а понякога дори и опасни врастнали косъмчета след бръснене или кола маска.
  • Изглаждане и премахване на целулита. Масажът действа от една страна директно на мастните депа, които се намират под кожата, а от друга – спомага за изхвърлянето на токсините от тялото ни и поддържане на здравословно тегло. Всичко това е възможно разбира се само в съчетание с подходящ хранителен режим, спорт и достатъчно вода.
  • Енергизиране и подобряване на настроението.  Добре почистената, свободно дишаща и нахранена кожа ще ви достави свежест и тонус за целия ден. Всичко това се дължи на стимулацията на нервните окончания, които се намират под кожата ни.
  • Подобряване на перисталтиката. Едно от масажните движения по време на сухия четков масаж включва обтриване на корема в посока на часовниковата стрелка. Това движение води до значително подобряване на перисталтиката, както при здрави хора, така и при такива, които се борят често със запек и стомашни проблеми.

 

Как се извършва сухият четков масаж?

 

Четки за сух четков масаж
Комплект за сух четков масаж

Единственото пособие, което е необходимо за този вид масаж, е четка от естествен косъм. И познания за посоката на движение на лимфата, кръвта и енергийните меридиани на човека. Извършва се с една или две четки едновременно. Обтриването се прави на суха кожа, като се избягват местата с наранявания или кожни раздразнения. Масажните движения са винаги в посока отвън към сърцето. Натиск почти няма, или трябва да е много умерен, за да не предизвика силно зачервяване или раздразнение. Допустимо е леко порозовяване на кожата.

Започва се от ходилата, продължава се нагоре по предната дължина на краката. Следват движения в областта на корема, винаги по посока на часовниковата стрелка. Продължава се с масаж на ръцете, който започва от дланите и включва дълги, вертикални обтривания в посока раменете. Масажира се също задната дължина на краката, дупето, гърба. Масажът на гърба става с хоризонтални движения, от гръбнака встрани към предната част на тялото. Добре е след обтриване да се вземе душ, за да се отмият олющените мъртви клетки. След това се нанася овлажняващ продукт върху цялото тяло. Най подходящи са естествените есенциални масла и органична козметика. Овлажняването е важно за младите клетки и отворените пори на кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *