Време за гимнастика
Време за гимнастика

Гимнастика за подвижност на ставите във всяка възраст е неоспорима необходимост. Обездвижването на човека в съвременното общество е световен проблем. А когато ставите не се движат – не се отделя синовиална течност, която е главният смазващ агент в тях. Така започва триене, износване на хрущяла, движенията се затрудняват, а ставите се сковават. Обратно, когато ставите се движат повече, това стимулира образуването на синовиална течност, което дава възможност за гладко, равномерно и в пълен обем движение. Тази течност позволява костите да се държат в правилната позиция, смазва и подхранва хрущялите и премахва от ставната кухина продуктите от разпада.

В Холистичен център „Божествена“ открихме сезон 2019-2020 с много настроение. Желаещи да участват в тази укрепваща терапия могат да се запишат на тел. 0894406501 всеки работен ден. При нас е весело, очакваме ви! Запишете се още днес!

 

Лечение чрез гимнастика за подвижност на ставите и стимулиране на синовиалната течност се прилага:

  • Артрозни възпаления на ставите
  • Превенция на коксартроза в тазобедрените стави
  • Превенция и облекчаване на деформации и наранявания от непосилен товар на ставите
  • Превенция и облекчаване състоянието при лумбаго, дископатия и ишиас
  • Болки в гръбначния стълб от неправилна стойка и седеж
  • Скованост във врата, напрежение и главоболие
  • Блокажи в движението на главата и крайниците
  • Облекчаване на напрежението при гръбначни изкривявания
  • Подобряване състоянието при вече изразени заболявания на ставите и хрущяла
  • След оперативно обездвижване, възстановяване след травми

 

За всяка възраст и полВ Холистичен център „Божествена“ – Благоевград провеждаме два пъти седмично курс по гимнастика за раздвижване и стимулиране на синовиалната течност, без възрастови ограничения.  Упражненията включват движения с глава, рамене, наклони встрани, движения с крака и тяло. Натоварването е постепенно, не предизвиква дискомфорт. При напредналите включваме и няколко метаболитни и планк упражнения за комплексно укрепване на организма. Еластичността на мускулите и ставите подобрява не само здравословното ви състояние, а спомага и за добър външен вид, стегнати крака, лекота в походката и разбира се – движение без болка. Активното движение стимулира кръвообращението и кръвоснабдяването, ускорява перисталтиката и метаболизма, намалява отоците и застоя на течности в организма.

 

Движението е здраве

Този спортен метод за здраве и извайване на тялото е особено популярен през последните години, защото може да се практикува независимо от възрастта, физическата подготовка и здравния статус, а резултатите наистина си заслужават. Тялото става по-гъвкаво, мускулите издържливи, а в същото време гимнастиката разтоварва напрежението след изморителен работен ден. Успешно противодейства на стреса и подобрява настроението и самочувствието. В този смисъл оздравява не само тялото, но и психиката. Положителният ефект изисква само редовно посещение и промяна на някои вредни навици, за което ще получите допълнително съвети в Холистичен център „Божествена“.

 

 

Не се колебайте! Опитайте! Уверете се сами! Позвънете още сега на тел. 0894406501!

Вашето здраве е ваша отговорност, особено с напредване на възрастта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *